Till Bjurfors Mallorcas webbplats

måndag 14 maj 2018

10 skäl att investera på Mallorca

Har du funderat på att köpa ett andra hem här på Mallorca? Det är ingen dum idé - vi är många som har tagit steget och köpt en bostad här. Förutom de uppenbara skälen som inkluderar livskvalitet och ett enklare liv, finns det några som jag vill slå ett slag för i den här artikeln.

1. Snabbt och lätt att ta sig hit

Palma har en stor och modern internationell flygplats dit du kan flyga från en handfull städer i Sverige på lite drygt 3 timmar. Fyra flygbolag flyger direkt och året runt. När du väl har landat på Mallorca ligger de flesta orter inom behändigt avstånd och du tar dig med taxi till Palma centrum på bara 10 minuter. Det gör Mallorca lättillgängligt för weekend-resor och till och med för jobbpendling.

2.  Behagligt klimat

Mallorca erbjuder 300 soldagar per år, med varma somrar och milda vintrar. Temperaturen går sällan ner under 12 grader. Det gör ön till en utmärkt plats för utomhusaktiviteter året runt. Mallorcas unika ljus inspirerar också konstnärer och ger kraft till alla slags kreativa processer.

3. Säkert

Mallorcas myndigheter har lång erfarenhet av att upprätthålla ordningen. Efter sju decennier med turister och besökare från världens alla hörn, inklusive den spanska kungafamiljen, är detta en lugn och säker plats. Mycket få rån eller våldsbrott förekommer. I byarna råder traditionella familjevärderingar.


4. Varierat landskap – allt i ett

Oavsett om man älskar öppet hav, dramatiska berg, odlat slättland, vidsträckt sandstrand eller karg kust så finns det på Mallorca. Ön är ungefär lika stor som Gotland, vilket innebär att du kan ta dig i princip vart som helst på ön inom loppet av en timme – allt är inom räckhåll och det finns något för alla. Nästan alla som någon gång varit på Mallorca säger att de älskar ön. Förmodligen har de olika skäl till det, men de faller pladask.

5. Låga priser

Prisläget i Spanien är lägre på många produkter och tjänster som man vill få när man investerat i en ny bostad. Möbler och teletjänster håller ungefär samma priser som Sverige, men matkassen och hushållstjänster är minst 25 procent billigare. Dessutom är restauranger, kaféer och barer väsentligt mycket billigare i Spanien.


Fastighetspriserna är generellt högre på Mallorca än på de flesta ställena på spanska fastlandet. Men det är egentligen inte ett argument mot att investera här. Tvärtom menar många att i och med att Mallorca är ett geografiskt begränsat område med hög efterfrågan är priserna stabilare. Vid spanska fastighetskrisen runt 2008 sjönk priserna 25 procent mindre här än på fastlandet. Och marknaden återhämtade sig mycket snabbare.

6. Restaurang- och kaféliv

Palma är en kosmopolitisk stad med ett enastående utbud av restauranger och kaféer. Även utanför storstaden finns ett rikt restaurang- och kaféliv. Ön har inte mindre än nio michelinstjärnekrogar och massor av ambitiösa eller rustika restauranger. De finns i varenda liten by. På Mallorca tävlar kaféerna och restaurangerna om kundernas uppmärksamhet med god mat eller gott kaffe och mysiga inramningar. Det är enkelt, socialt och roligt att träffas och umgås ute.

7. Kultur och fritid, sport

Museer, teater, dans, golf, tennis, paddel, munskänkar, vandring, segling, cykling … ja listan kan göras hur lång som helst. Mallorca har ett komplett utbud av kultur-, sport- och fritidsaktiviteter. Om du investerar i ett boende på Mallorca kan du vara säker på att du både kan utveckla dina befintliga intressen och skaffa nya.

8. Transporter och infrastruktur

Det är lätt att ta sig överallt på Mallorca. Ön har en totalarea på 3 640 km² och en ungefärlig diameter på 95 km. Det innebär att du oftast kan ta dig med bil från en punkt till en annan på mindre än en timme, undantaget är förstås de allra mest avlägsna byarna i bergen. Hyrbilsmarknaden på ön är väl utvecklad och det är enkelt och okomplicerat att hyra. Även kollektivtrafiken fungerar bra – bussar och pendeltåg trafikerar alla orter och de flesta har hög turtäthet.9. Hälso- och sjukvård

Mallorca generellt har ett väldigt bra sjukvårdssystem med flera statliga och många privata kliniker och sjukhus. De flesta har engelsktalande och svensktalande personal och väntetiderna är korta.

10. Skolor

Som inflyttad förälder på Mallorca kan du välja på att sätta barnen i någon av de många internationella skolorna eller vanlig kommunal skola. De kommunala skolorna följer spansk läroplan och undervisningen är på spanska eller katalanska. Väljer du privat skola finns svenska, spanska, franska och brittiska skolor.

Missa inte nästa blogginlägg 

Glöm inte att gilla oss på Facebook och prenumerera på vårt nyhetsbrev! Då missar du inte nästa blogginlägg.


Jag vill gärna prenumerera påNyhetsbrev Mallorca
E-postadress
Format
HTML
Text

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar