Till Bjurfors Mallorcas webbplats

måndag 3 september 2018

Santa Catalina – en stadsdel att älska

Alla som har varit det minsta intresserade av Mallorca de senaste åren har hört talas om Santa Catalina – stadsdelen som var ett slummigt tillhåll för gitanos och drogados fram till det hippa folket började få upp ögonen för de charmiga låga husen på de trädskuggade smala gatorna. Gentrifieringen startade och i dag är Santa Catalina allt annat än slummigt. De gamla husen finns kvar men är nu renoverade till prydliga vackra bostäder, ofta med bibehållen charm såsom takbjälkar, mallorkinskt kakel, mörka snickerier och smala trappor.

Internationellt – inte bara svenskt

Santa Catalina har blivit ett otroligt populärt område och många pratar om hausse och svenskby. Och visst har priserna här gått upp, men det har också standarden. Byggnaderna och infrastrukturen har moderniserats. Det går inte att jämföra med de slitna kvarteren från 90-talet. Och visst finns det många svenskar här, men Santa Catalina är väldigt internationellt och parallellt med svenskarna bor här fransmän, engelsmän, italienare och andra europeer. Och mallorkinerna är fortfarande kvar, både boende och affärsidkarna – den gamla underklädesaffären, den genuina järnaffären och grillen som säljer pollo asado finns fortfarande kvar och verkar inte ha några planer på att flytta ut.


Oändligt utbud

Det är lätt att älska Santa Catalina! Som bostadsområde har det nästan allt man vill ha när man skaffar ett boende på Mallorca. Det första man tänker på är det varierade utbudet av mysiga och trendiga kaféer, barer, restauranger och klubbar. På Calle Fabrica, den gröna gågatan som går som en lunga igenom stadsdelen, ligger restaurangerna vägg i vägg och fylls med flanörer under den långa sommarsäsongen. Vill du hellre hitta något ställe bortanför de gängse stråken så finner du alltid något på vilken gata som helst i de här kvartern. Och i princip alla ställen är bra – den genomsnittliga kvaliteten på restaurangerna i Santa Catalina ligger högt över alla andra delar av ön. Samma gäller för inredningsbutiker och klädbutiker – utbudet är stort och allt håller hög kvalitet.Saluhallen är hjärtat i Santa Catalina

Men det allra bästa med Santa Catalina är ändå dess hjärta, den populära saluhallen som saluför lokala delikatesser, fisk, skaldjur, bläckfisk, grönsaker, frukt, chark, kött, blommor, vin … ja, listan kan göras hur lång som helst. Som Catalinabo kan du slinka ner för att handla frukostbrödet eller oliverna till terrassfesten, allt är lokalproducerat till bästa kvalitet. Saluhallen är också en naturlig samlingsplats. Det är enkelt att glida in på någon av de många serveringarna och ta en pintxo och prata med folk med sorlet och kommersen som inramning.Stor efterfrågan på bostäder

Så det är inte så konstigt att efterfrågan på bostäder i Santa Catalina fortfarande är stor. Stadsdelen är helt enkelt som en bal på slottet – alldeles, alldeles underbar. På Bjurfors har vi bostäder i många storlekar och flera prisklasser.

Våra bostäder i Santa Catalina.

Missa inte nästa blogginlägg 

Glöm inte att gilla oss på Facebook och prenumerera på vårt nyhetsbrev! Då missar du inte nästa blogginlägg.


Jag vill gärna prenumerera påNyhetsbrev Mallorca
E-postadress
Format
HTML
Text

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar