Till Bjurfors Mallorcas webbplats

måndag 5 mars 2018

Avspända, lättsamma Santa Ponsa


Avspända, lättsamma Santa Ponsa

Mallorca erbjuder som bekant en fantastisk variation är det gäller natur, miljö och puls – vår lilla ö i Medelhavet rymmer allt! Därför är det också svårt när vi fastighetsmäklare får frågan om vår favoritort – alla ställen är ju fantastiska, var och en på sitt sätt. Men det finns ändå vissa orter som blir lätta att rekommendera eftersom vi ser att de har allt man kan önska sig, Santa Ponsa är en sådan ort.

Santa Ponsa är en före detta fiskeby, belägen vid en stor och generös strand som är inramad av två grönskande landtungor. Naturen är både dramatisk och vilsam på en gång.

Men Santa Ponsa är också det perfekta stället att bo på, på grund av det kompletta utbudet av aktiviteter och service. Här finns allt man kan önska sig för en bekväm och njutbar Mallorca-vistelse. Dessutom ligger Palma och flygplatsen bara 20–30 minuter bort.

Gott om aktiviteter

Vi rekommenderar gärna Santa Ponsa till kunder som vill vara aktiva under sin Mallorca-vistelse. Orten har nämligen ett mycket stort utbud av fritidsaktiviteter. De två golfbanorna allena vore tillräckligt för att locka alla som gillar att slå på små bollar. Den närmaste, Santa Ponsa Golf, ligger bara en kilometer från stranden. Där är prinsessan Birgitta hedersmedlem och ambassadör och varje år hålls en tävling i hennes namn. Banan håller mycket hög standard med breda fairways och medelstora greener. Lite längre bort i ett område med sex sjöar ligger Poniente Golf, en bana platt bana med breda fairways och stora greener. [Edit 2018-03-08 Poniente Golf är nyligen omdöpt till Tee Club och är just nu under ombyggnad. Men snart blir det fin! Tack för påpekandet Anne Liljeroth.]

Två golfbanor inom behändigt avstånd


Även tennisspelaren finner sitt Mecka i Santa Ponsa. Bara 100 meter från stranden ligger den aktiva Tennis Club Santa Ponsa, med sitt aktiva utbud av tennisskolor, rankning på alla nivåer och officiella turneringar året om.

Dessutom har Santa Ponsa förstås även alla tänkbara vattensporter och vattenaktiviteter. Vid stranden hittar du vattenskoter, vattenskidor, skärmsegling och dykarskolor. Den som vill kan stanna i vattnet hela dagen utan en tråkig sekund.

Santa Ponsa har också en ridskola där både nybörjare och erfarna kan rida.

Internationell atmosfär

Även om Santa Ponsa har en diskret elegans så är det inget snobbigt jetset-ställe. Atmosfären är internationell och människor från hela världen möts, bor och trivs tillsammans. Under en dag i Santa Ponsa kan man höra 50 olika språk talas. 

Mysiga marinor

Båtlivet är centralt i Santa Ponsa och här finns två fantastiska marinor. Den första inne i Santa Ponsa är småskalig och mysig. Det nya Porto Adriano, som ligger 4 kilometer söder om Santa Ponsa, är en cool och exklusiv marina designad av Philippe Starck. Det är en av de modernaste båtklubbarna i Medelhavet och hamn för de mest fantastiska superyachtarna. Flärd men ändå avspänt, med shopping och restauranger i världsklass. 


Nöjeslivet

När du tröttnat på att sporta och shoppa finns det ytterligare en stor begivenhet i Santa Ponsa: ett stort utbud av restauranger, barer, pubar och uteserveringar. Nöjeslivet är slående och effektfullt och atmosfären är avspänd och lättsam.


Var bor man i Santa Ponsa?

Som jag nämnde i början har Santa Ponsa många strängar på sin lyra och det gäller också de olika kvarteren och utbudet av bostäder där. Vissa kvarter är livligare, andra är lugna idyller. Här finns något för alla och allt är prisvärt jämfört med många andra orter på Mallorca. Vi har allt, från superfina, stora lägenheter i inhängande områden med tillgång till pool och annan service, till fantastiska lyxvillor med sjötomt och all tänkbar bekvämlighet. Se våra aktuella objekt i Santa Ponsa.


Missa inte nästa blogginlägg 

Glöm inte att gilla oss på Facebook och prenumerera på vårt nyhetsbrev! Då missar du inte nästa blogginlägg.

Jag vill gärna prenumerera på
Nyhetsbrev Mallorca
E-postadress
Format
HTML
Text
 ✸✸✸✸

Möt Monica Clefjord – nybliven Santa Ponsa-bo


Monica Clefjord och hennes man köpte nyligen ett hus genom Bjurfors i Marina Golf, ett område nära Santa Ponsa Golf. Då hade familjen redan bott i Santa Ponsa ett tag, lite närmare Port Adriano. Dit flyttade de från El Terreno i Palma eftersom de kände att de ville komma närmare hav och natur.
Nu bor hon och maken här med sina två hundar. Titt som tätt får de besök av sina tre golfspelande söner.

Vad är det som är så bra med Santa Ponsa?
Läget passar oss perfekt med fyra golfbanor utanför dörren. Dessutom älskar vi närheten till Port Adrianos restaurang- och båtliv. Dit är det cirka 10 minuters promenad. Och så är det så skönt att slippa ta bilen till stranden. Vi har nära till allt som är viktigt för oss.
Nackdelen är väl allmänservice – vi har nästan fem kilometer till en större livsmedelsaffär så det gäller att planera. Men det mesta finns på närmare håll i El Toro, även en liten servicebutik.

Berätta om huset som ni har köpt?
Vi har köpt ett hus i en så kallad gated community med gemensam pool. Det är väldigt praktiskt och det känns tryggt och skönt att bara kunna låsa och åka iväg när det behövs.

Vi bara älskar kombon med golf, båt- och badliv och alla fina, mysiga restauranger nere i hamnen. Att ha flera fina stränder att välja på en bit från det hektiska turistlivet är toppen.

Jag vet att jag kommer att stortrivas här och jag ser fram emot våren med härlig yoga i hamnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar